Enige tijd geleden introduceerde Nikon zijn Z-systeem. Eindelijk de spiegelloze fullframa camera waar iedereen al enige tijd op zat te wachten. Dat geduld beloond wordt is inmiddels duidelijk. Wat een geniale beeldkwaliteit biedt de Nikon Z7. Of u nou met de originele Nikkor Z lenzen werkt, of met uw conventionele objectieven via de Nikon FTZ adapter, de scherpte is ongekend.

Nikon zette een nieuwe standaard met de D850, een traditionele digitale spiegelreflex. De vraag was hoe de firma de vertaalslag naar systeemcamera’s kon maken. Nikon beschikte natuurlijk over enige ervaring met systeemcamera’s. Denk aan –het inmiddels ter ziele gegane- Nikon 1 systeem. Dat was toch anders. Een veel kleinere sensor, een heel ander doel. Maar daarmee is wel ontzettend veel geleerd over autofocus via de sensor. Over het bouwen van objectieven voor systeemcamera’s. Nu is vrijwel niemand er intens rouwig om geweest dat ze gestopt zijn met Nikon 1, maar de kennis is opgedaan.

En die kennis is overgebracht. Welkom Nikon Z. De ultrahoge resolutie van de Z7 (ruim 45 megapixels) legt alles haarfijn vast. De autofocuspunten bedekken maar liefst 90% van het hele beeld. Dit garandeert een zeer accurate scherpstelling. En een interne beeldstabilisator. Dit levert maar liefst tot vijf stops winst op! De zoeker beschikt eveneens over een zeer hoge resolutie en zorgt ervoor dat u altijd een beeld hebt dat past bij uw wensen en bij de situatie.

Naast alle prachtige fotografische mogelijkheden beschikken de professionele systeemcamera’s als de Nikon Z6 en de Nikon Z7 over een Wifi- en continue Bluetooth-verbinding met uw smartphone of tablet. Hierdoor kunnen foto’s automatisch gekopieerd worden naar uw smart device. Ideaal als backup, of wanneer u de beelden snel wilt kunnen delen. Natuurlijk zijn zowel de Nikon Z6 als de Nikon Z7 stof- en spatwaterdicht gebouwd, en zijn ze voorzien van een oerdegelijke behuizing.

Nu hebt u zich lekker in kunnen lezen in deze prachtige professionele systeemcamera’s, maar u wilt natuurlijk méér. Dat snappen we heel goed. Daarom bent u van harte welkom bij de Nikon Z-series demotour. Hier zijn alle Nikon Z-modellen aanwezig zodat u ze goed kunt testen. Om goed beslagen ten ijs te komen zal er een korte presentatie van een Nikon trainer plaatsvinden. Deze vertelt u het een en ander of de mogelijkheden van het Z-systeem. Daarnaast zal urbex-fotograaf Daan Oude Elferink vertellen over zijn ervaringen met het Nikon Z-systeem. Uiteraard gelardeerd met eigen beelden. Na deze presentatie hebt u ruimschoots de tijd om zelf aan de slag te gaan met de Nikon Z6 en de Nikon Z7.

U hebt voor twee gelegenheden de kans om zich in te schrijven. Er is zowel een ochtendsessie als een middagsessie van de Nikon Z-series demotour in Zwolle. De ochtendsessie begint om 10:00 uur en eindigt rond 13:00 uur, de middagsessie begint om 14:00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Deelname is kosteloos, maar u moet zich wel even aanmelden. De tour wordt gehouden bij bij Giel, dit ligt aan het Broerenkerkplein 13 in Zwolle.

Aanmelden voor de ochtendsessie kan hier.

Aanmelden voor de middagsessie doet u hier.

Mocht u nog vragen hebben over de Nikon Z-series demotoer bij Foto Hans Keuzekamp aarzel dan niet om contact op te nemen. Graag zien we u op 14 december!

0